Top 7

 1. Google „Helyi idegenvezetők” szabályváltozásai
  Google „Helyi idegenvezetők” szabályváltozásaiÚj jutalmakat kaphatnak a Google Maps hozzájárulók Jelentősen átalakította a Google a Helyi idegenvezetői program pontrendszerét és jutalmazásait. Az első  rendszeres térképszerkesztők már...
 2. Google Play Market laptophoz
  Google Play Market laptophozLaptop Android emulátor Google Play Markethez. Asus okostelefon és tablet első hely Szervizes applikációkat is letölthetsz mobil számítógépedre A legtöbb mobil eszköz, okos eszköz és laptop...
 3. Weboldal kereső optimalizálás
  Weboldal kereső optimalizálás- a honlap SEO - keresőoptimalizálás célja a kulcsszavas Google-helyezések javítása és az organikus forgalom növelése Mi a keresőoptimalizálás? Első helyre kerüléshez szükséges az olyan komplex...
 4. Google termékek minden mennyiségben
  Google termékek minden mennyiségbenVajon a Google a Skynet? A Google világmárka szolgáltatásai behálózták földünket. Kezdetben csak internetes keresésekre specializálódott a cég, később saját szerverközpontokat létesített, manapság...
 5. Google Drive, felhő szolgáltatások
  Google Drive, felhő szolgáltatásokadatok mentése felhőbe - laptop használat - google drive - internet technológia - adatbevitel - táblázat Felhő alapú szolgáltatások alkalmazása az adatok tárolására Az internet elterjedésével...
 6. Milyen laptop billentyűzetet vegyek?
  Milyen laptop billentyűzetet vegyek?Beépített vagy csatlakoztatott megoldás a jobb A laptop billentyűzet a gép szerves része, mely nélkül meglehetősen nehézkes a használata. A Google keresőjébe például nem tudjuk beírni a keresett...
 7. Arthur C. Clarke Mars-utazást jósolt
  Arthur C. Clarke Mars-utazást jósoltMegannyi zseniális sci-fi könyv szerzője, Arthur C. Clarke nem sokkal a 90 éves korában bekövetkezett (2008) halála előtt azt nyilatkozata, tekintsük nyugodtan elhanyagolható mellékkörülménynek, hogy...

Google első hely, top10

A keresőoptimalizálás célja: weboldal pozicionálása a Google első oldalra! Hatékony weboldal keresőoptimalizálás egyéni SEO-eljárosokkal, módszerekkel, fogásokkal. Szakértői optimalizációs tanácsok: Keresőbarát honlap készítése és hatékony diszperzív linképtés a Google helyezések effektív javítás céljából személyre szabott technikákkal és saját webbázisra támaszkodva.

Organikus Google-helyezés javítás a komplex weboldal optimalizálás és kreatív liképítés egyedi módszerével. Cél: Google első helyre kerülés a keresőben, első oldal. Mobil tartalom marketing. Acer, Apple, Asus, Lenovo, Dell és HP notebook javítás keretében. Keresőbarát honlap + releváns tartalom + hatékony linkprofil - SEO. Kiemelt téma: Első helyen az ivóvíz-fertőtlenítés.

Címkék

Címkefelhő

Tartalommarketing Net

Linkelhelyezés – PR-cikk ára

Kihelyezett linkek hálózata értékes PR-marketing weblapokon. A linkprofil építés a keresőoptimalizálás legkényesebb résztevékenysége. A kifinomult keresőalgoritmusok felfedik a manipulációkat, így nem vezet eredményre az ipari jellegű linképítés, sem a tartalmi összefüggések nélküli hivatkozások halmozása. Ezzel ellentétben jól pozicionálható a Bruttó-nettó Excel táblázatok készítése blog. Üzleti tanácsadás, Google táblázat készítés. Képletek és függvények bruttó és nettó jövedelem kiszámításához. Ugyanitt: link elhelyezés - pr cikk megjelenés

Ön járt már csontkovácsnál?

seo-google

csontkovacs.jpg

Az emberi csontrendszer csontjai együttesen tartják a test többi részeit és adják meg a kívülről látható alakot. Emellett védik az életfontosságú szerveinket és mintegy emelő, lehetővé teszik, hogy mozogjunk. De emellett még vérképzők és létfontosságú ásványokat (főleg a kalciumot) tárolják és elosztják a szervezetben.

Épp ezért fontos, hogy mindent megtegyünk csontjaink egészségéért.

Mit jelent a csontkovácsolás?

A szervezet - különösen a gerincünk - mechanikai rendellenességeinek kézi erővel történő kezelését jelenti.

Népbetegségnek számít a porckorongsérv, nagyon gyakran fordulnak elő sportsérülések, vagy egyszerűen a rossz tartásból, egész napos ülésből származó problémák. Ezekre mindre eredményes kezelés biztosíthat a csontkovács, habár a társadalombiztosítás által nem támogatott, így sokszor igencsak borsos árat kell fizetni érte.

A sokszor megmagyarázhatatlan eredetű izom és ízületi fájdalmak kezelésére kiváló lehetőséget biztosít a csontkovács.

A csontkovácsok módszereinek, valamint alapelveinek egy részét az orvosok általános utasításai szerint folytatott fizikoterápia is alkalmazza.

A csontkovács mesterség vizsgához kötött, így aki azzal nem rendelkezik, azt jobb, ha elkerüljük, mert kókler munkával akár több bajt okozhat, mint korábban volt.

A túlsúly a csontjainkra nézve is veszélyes

Szólj hozzá!

Címkék: egészség életmód webáruház

Arthur C. Clarke Mars-utazást jósolt

seo-google

clarke-marsutazas.jpg

Megannyi zseniális sci-fi könyv szerzője, Arthur C. Clarke nem sokkal a 90 éves korában bekövetkezett (2008) halála előtt azt nyilatkozata,

tekintsük nyugodtan elhanyagolható mellékkörülménynek, hogy több mint harminc éve nem járt ember a Holdon,

mert egy szép napon majd úgyis visszatérünk - utána pedig a világűr meghódítása következik. Számos nagy földrajzi felfedezést követett időleges megtorpanás, miért is lenne hát most máshogyan. Vagy miért is ne lenne.

A Clarke által vázolt forgatókönyvben ott szerepel a Mars-utazás meg más naprendszerek elérése automata szondákkal. De nem kétséges, mi jön utána: a világűr olyan űrhajósok segítségével történő meghódítása, akik az út során hibernálva lesznek. De az is lehet, hogy egyszerűen feltöltik majd az agyukat: "amikor a testük kezd elhasználódni, akkor egyszerűen átviszik majd a gondolatainkat egy gépbe, és így a személyiségük halhatatlanná válik".

Mindebből leginkább az derült ki, hogy Clarke lényegében még ugyanott tartott, mint 1962-ben, több mint negyven évvel korábban, amikor megírta A jövő körvonalai című könyvét. Vagyis jósolgatott. Ezt persze mindig roppant szórakoztatóan tette. Alig véve tudomásul, hogy 1962 óta kialakult egy jövőkutatás nevű tudomány, amelynek eredményeire agg kora ellenére felfigyelhetett volna. Nemzetközi konferenciákat rendeztek addigra és akkora kutatási anyagokat adtak ki, amelyek kizárólag CD-n jelentek meg, mert máskülönben behajlott volna alattuk az íróasztal. Ma már mindezek a Google-felhőben vannak, és elérhetők, mint virtuális könyvek.

Hogy magával a jövőkutatással hol tartunk bő másfél évtizeddel Clarke jóslatai óta, azt inkább ne részletezzük. Aki kicsit is elmerült a fenntarthatóság lehetőségeinek vizsgálatában, tudhatja: azóta

tudományos szempontból a jövő súlyos fenyegetés és nem fényes távlat. A tét az emberiség túlélése, nem pedig az Univerzum meghódítása

Tény, hogy bár technikailag folyamatosan adott rá a lehetőség, mégis több mint 50 éve, 1972. december 11-én járt utoljára ember a Holdon. Az Apollo 17 űrhajó legénysége, Eugene Cernan és Harrison Schmitt, 75 órát töltött a Holdon. Azóta nem volt újabb emberes holdraszállás.

Tudjuk, a NASA tervei szerint 2025-ben újra embereket küldenek a Holdra az Artemis-program keretében. A projekt célja, hogy tartós emberi jelenlétet hozzanak létre égi kísérőnkön.

Sokat olvashatunk tervezett Mars-utazásokról is. Elon Musk, a SpaceX alapítója és vezérigazgatója elkötelezett e téren. Eleinte 2023-ra tervezte a Mars-utazást, 2016-ban pedig bejelentette, a SpaceX célja, hogy 2024-ben (mindjárt itt van!) több ember küldjön a Marsra, és 2060-ig egy millió embert telepítsen a bolygóra.

Nem kell különösebben szkeptikusnak lennünk ahhoz, hogy a túlnépesedés, a környezetpusztítás, a megállíthatatlan klímaváltozás és a fenyegető globális energiaválság, a nagy valószínűséggel jósolható gazdasági világkrízisek és -járványok, valamint nem utolsó sorban a háborús fenyegetettségek árnyékában az utóbbi terv teljes képtelenségnek tűnjön. 

Egymillió ember Marsra-telepítésének akkora a forrásigénye (anyag, energia, pénz) amely javak ha rendelkezésünkre állnának, talán még a vesztébe rohanó emberi civilizációt is meg lehetne menteni - a Földön.

Szólj hozzá!

Címkék: tudomány univerzum mars-utazás

Első oldalon a Télikert építés c. honlap

seo-google

telikert-elso-hely.jpg

Télikert építés Budapest honlap a Google első oldalán! SEO kereső optimalizálás: weboldal előresorolás terasz beépítés ára és más kulcsszavakkal. Organikus helyezések javítás

Első hely télikert kulcsszóval

Rövidebb esések után 2023 nyarán újra az organikus találati rangsor élére került a hosszú szünet után 2022-ben linképítés alá vont szakmai weblap. Előremenetele azért is örvendetes, mert a támogatott projekt megfelel a fenntarthatósági szempontoknak: a télikertek növelik a városok zöld övezetét, csökkentik a lakóépületek energiaigényét.

Az optimalizált és PR-cikkek sokaságából linkelt oldal sorra veszi az adott építőipari szolgáltatással kapcsolatos munkafolyamatot. Külön cikkel szólnak a terasz beépítés lehetőségeiről, az energiatakarékosságról és az üvegház-hatás hasznosításáról. Sok szó esik a meleg kedvelő növények termesztéséről is. Mindezekkel kapcsolatban felmerülő internetes keresésekre a céges oldal a TOP10-ben jelenik meg a találati listán.

Minden keresőmarketing projekt célja a Google 1. helyre kerülés: a támogatott weboldalt optimalizálással igyekszünk kedvező pozícióba juttatni. Ennek érdekében tartalomoptimalizálást és linkprofil építést végzünk.

telikert-epites-bp.jpg

Így történt ez a Télikert gyártás és építés Budapest c. szakmai weblap esetében is évekkel ezelőtt, amely a legtöbb kulcsszóval hosszabb ideje a TOP10-ben helyezkedik el. Ez egy sikeres optimalizációs stratégia eredménye. Meg talán az is számít, hogy a website mobilbarát, reszponzív sablonnal rendelkezik - és gyors.

Ezután hosszú szünet következett. Forgalmi szempontból emelkedés történt egészen 2021-ig. Majd, miután a hivatkozói hálózat nagyrész elenyészett, az oldal ereszkedő ágra került. Ezt hivatott megállítani az új tuning.

télikert - google-első

Szólj hozzá!

Címkék: budapest keresőmarketing seo honlapoptimalizálás Google google első hely télikertek

Hogyan keressek laptop töltőt Budapesten?

seo-google

A Google segít, hogy jó szaküzletet találj

laptop-tolto-vasarlas_1.jpgA laptop töltő vásárlása és kiválasztása még Budapesten sem egyszerű feladat.

Ha a megfelelő minőségű és típusú alkatrészt szeretnéd megtalálni, akkor akár a Google kereső is segítségedre lehet. A Laptophardware szerviz optimalizált weboldala például nem véletlenül szerepel kiemelkedően jó helyen a Google keresőlistájában. Megfelelő kulcsszavakra keresve webáruházukat is azonnal megtalálod. Keress rá, és indítsd az online vásárlást:

Szólj hozzá!

Címkék: budapest Google laptop töltő laptop szerviz

Google-relevancia és helyezés ivóvíz fertőtlenítés kulcsszóra

seo-google

A Google első helyén: twinoxide.hu

ivóvíz fertőtlenítés

Böngésző: G Chrome, inkognitó mód, lokáció: Magyarország. Kulcsszavas keresés: ivóvíz fertőtlenítés. Eredmény 2022.02.22-én az alábbi kép. Mind az első, mind a második helyen a HydroFlow cég vízkezeléssel foglalkozó honlapja található.

Szólj hozzá!

Címkék: google kereső seo honlapoptimalizálás vízkezelés ivóvíz fertőtlenítés

Angol nyelvű állásinterjú? Sima ügy!

seo-google

Hamarosan itt az angol állásinterjú? Érdemes még elkezdeni egy online tanfolyamot? Olvasd el cikkünket, hogy sima ügy legyen ez a megmérettetés.

behappy-allasinterju.jpg

A leendő munkáltató sok esetben szeretne meggyőződni élesben is a tudásról, hiába mutatjuk be a nyelvvizsga bizonyítványt. A jelentkezők közül sokan egyenesen rettegnek az angol nyelvű interjútól. Erre azonban nincs szükség, ha megfelelő felkészülés előzi meg a megmérettetést. Mit tegyünk? Az alábbiakban kiderül.

Frissítsük fel a tudást!

Az egyik leggyakoribb hiba, hogy megkopott nyelvtudással, hamis magabiztossággal kezdünk hozzá a feladathoz. Lehet, hogy nem is halljuk, mennyit romlott a kiejtés vagy a nyelvtan a bizonyítvány kézhezvétele óta.

Hogyan ismételhetünk villámgyorsan?

1 komment

Címkék: ajánló tipp nyelv fejlesztés

Hogyan válassz ipari kereket webshopból?

seo-google

Az alábbi cikkben összegyűjtöttünk néhány szempontot, hogy hogyan válasszunk ipari kereket webshopban, vagy akár szakáruházban vállalkozásunk számára.

colson-ipari-kerék

A megfelelő ipari kerekek és görgők kiválasztása roppant nehéz feladat, hiszen igen széles kínálattal találkozhatunk, főképp a webáruházak kínálatában. A pár kilós terhelhetőségtől, a több tonnásig, a bútorgörgőktől a speciális hőálló kerekekig mindent megtalálhatunk ma már. Ahhoz, hogy ebben a bőséges kínálatban eligazodhassunk, nem árt tudnunk, hogyan válasszunk ipari kereket webshopban.

Mi alapján válasszunk ipari kerekeket?

Ipari kereket sok tényező figyelembe vételével érdemes csak választani. Ezek nélkül ugyanis azt kockáztatjuk, hogy az adott ipari kerék nem lesz alkalmas a feladatra, vagy ami még rosszabb, akár munkavédelmi problémákat is okozhat.

Ahhoz tehát, hogy az ideális ipari kereket megtalálhassuk az alábbi szempontokat érdemes figyelembe vennünk:

 • munkakörnyezet
 • feladat specifikussága
 • várható terhelés mértéke
 • egyéb speciális igények

Milyen ipari kerék milyen munkára alkalmas?

Az ipari kerekek és görgők esetében a leglényegesebb szempont, hogy az adott keréknek milyen munkafolyamatokban is kell részt venniük. Magától értetődő, hogy egy kis terhelhetőségi tulajdonságokkal bíró görgő nem alkalmas a több száz kilogrammos terhek mozgatására.

Szólj hozzá!

Címkék: tech szolgáltatás eszközök ipar webáruház prcikk

5 tipp webáruház indításhoz

seo-google

seo-webaruhaz.jpgA webáruház célja a termékek eladása, igaz? Aki webáruházat akar indítani, annak ezt kell szem előtt tartania minden egyes lépésnél és döntésnél. Szeretne eladni.

Az eladáshoz alapokra van szükség, jelesül a termékekre, és egy jól működő felületre, ahol ezeket a termékeket be lehet mutatni és a vevőket meg lehet győzni arról, hogy ez a termék a legjobb. Tehát egy értékesítésre kihegyezett, keresőoptimalizált webáruházra van szükség.

De vajon hol teremnek az ilyen webáruházak? Hol lehet őket megtalálni?

1.Webáruház kiválasztása

Mielőtt nekilátsz felépíteni a webáruházad, meg kell tervezned a teljes stratégiád. Honnan jönnek majd a vevők? Milyen marketing folyamataid lesznek? Milyen termékek, kategóriák és alkategóriák? Hol lesz a blog? Hogyan lehet kifizetni a termékeket?

Ezeket mind-mind tudnod kell, hogy webáruházat bérelj vagy programoztass. Ha a folyamataid bonyolultak, akkor sok egyedi fejlesztésre lesz szükség, keress egy jó fejlesztőt. Ha azonban „csak” a termékeket kell feltölteni és indulhatsz is, akkor a bérelt webáruházak közül válassz.

2.Kulcsszavak, amiket varázsigeként használhatunk

A kulcsszó az, amire a vevő rákeres, és a keresés eredményeként a te terméked, webáruházad ugrik elé.

Gyakori hiba a webáruházak körében, hogy életidegen kulcsszavakra optimalizálják őket. Szakszavakra, idegen szavakra, ismeretlen szavakra. Érdemes inkább a kezdetekkor elgondolkodni pár napig, mint később hónapokig javítgatni az elhibázott, érthetetlen szavakat.

Érdemes már a kezdetek kezdetén SEO szakemberre bízni a kulcsszó listák összeállítását, akkor elkerülhetjük a kezdeti kudarcokat és a későbbi újrakezdéseket.

A szakember nem fogja lekövetni a második leggyakoribb hibát sem, hogy rövid, tömegesen célzott kulcsszavakra építi a webáruházad, ami szintén túl gyakori hiba jelenleg a piacon.

3.A vevők csak nézelődnek, de nem vesznek semmit. Miért?

Gyakori panasz, hogy a vevők csak nézelődnek az oldalon, de addig sem jutnak el, hogy valamit beletegyenek a kosárba. Mit lehet ez ellen tenni?

Ki kell deríteni, hogy miért nem vásárolnak. Lehet, hogy eltévednek az oldalon, mint egy labirintusban. Lehet, hogy a termékekről nem derül ki semmi vonzó, vagy fontos információk hiányoznak. És az is lehet, hogy a termékárazással van baj.

Vagy csak türelmetlenek vagyunk. Hiszen a vevő eleinte csak nézelődik. Aztán érdeklődik. és csak akkor fog vásárolni, ha már kicsit ismer minket és bízik bennünk.

Az e commerce seo hosszú távú sport, és nem szabad feladni a cél előtt.

4. Mi adja el a terméket?

A leggyakoribb probléma, hogy feltöltjük vagy felmásoljuk a webhopba a termékeket, indítjuk a hirdetéseket, aztán ölbe tett kézzel várjuk a vevőket.

Ami hiányozni fog leginkább, az a minőségi szöveg, a SEO stratégia, és a vevő.

Ahhoz, hogy rád találjanak, a termékfotók mellé szükség van megtervezett (kulcsszavas) termék nevekre, informatív és SEO-s termékleírásokra. Ahhoz, hogy a vevőt érdekelje a terméked, szükség van kiváló minőségű termékfotókra, vevőközpontú termékleírásra és minőségi blogra is.

5. Legyen termékértékelési lehetőség!

Szólj hozzá!

Címkék: seo keresőoptimalizálás tipp szolgáltatás webáruház prcikk

Search console néhány kevésbé ismert, de nagyon értékes funkciója

seo-google

Talán vannak még, akik tudják a ma már Search Console néven ismert eszköz eredeti nevét, a Webmaster Tools-t is. Bár a név változott, az eszköz fontossága nem. Mindenki számára ingyenes és hasznos eszköz, legyen szó kisebb weboldalról vagy óriási webáruházról.

De mit is tud a Search Console, ami miatt ennyire szeretik a szakemberek, főleg a keresőoptimalizálással is foglalkozók? Nos, számos dolgot tudunk benne ellenőrizni és kezelni. Így a weboldalunk találati listában való elhelyezkedésének javítása is könnyebb.

Nézzük meg a Search Console használata miben segíthet. Megmutatunk két olyan használati módot, amelyről sokan elfeledkeznek. Nos, az egyértelmű kulcsszó listán és keresési eredményekből nyert adatokon kívül még az oldalunk feltérképezettségéről is számos információt kaphatunk.

Oldalak azonnali indexelése – Url ellenőrzés

Az mára már mindenki számára nyilvánvaló, hogy a Google robotjai ellenőrzik a különböző weboldalakat és beemelik azokról a fontos információkat vagy legalábbis az információk megtalálásának helyét a saját rendszerükbe. Azaz, fontos, hogy a robotok bizonyos időközönként ellenőrizzék az oldalunkat. De mi történik, ha készítünk egy új oldalt, esetleg egy régi oldalt átírunk, optimalizálunk? Megvárjuk, amíg ki tudja, mikor arra jár egy robot? NEM! Ilyenkor óriási segítség a Search Console, hiszen ebben az eszközben indexelési kérelmet tudunk küldeni a Google felé, aki erre a kérelemre viszonylag rövid idő alatt reagál is, azaz küld egy robotot és újra értékeli az oldalunkat. Ezáltal egészen hamar javíthatunk egy-egy oldalunk helyezésén, illetve az is hamar kiderül, ha valamit mégsem jól állítottunk be.

webmester eszkozok

Alacsony minőségű vagy potenciálisan veszélyes linkek figyelmen kívül hagyása – Disavow tool

Disavow tool eszköz abban segít, ha a backlinkkeket szeretnénk kicsit ráncba szedni, mert úgy látjuk vannak, de rengeteg a nem értékes akár Spam link.  Az mindenki előtt világos, hogy a backlinkek fontosak az oldal megítélése szempontjából, azonban azt sokan elfelejtik, hogy azok a backlinkek, amik 10 éve még javítottak az oldal helyezésén ma már -főleg, ha linkfarmos oldalakon találhatóak – inkább alacsony minőségűek, melyekből idővel akár toxikusak is válhatnak. Nos, ha ismerjük azokat a backlinkeket, melyek valószínűleg több kárt okoznak, mint hasznot, akkor itt ezeket is tudjuk kezelni. Ha már eltávolítani nem tudjuk, de meg tudjuk mondani a Google-nek, hogy ne vegye őket figyelembe ezzel állítsuk helyre a linkprofilunk természetességét.

Szólj hozzá!

Címkék: keresőoptimalizálás szolgáltatás eszközök Google prcikk

Google találatok „ipari tartály” kulcsszóra

seo-google

Honlap optimalizálási tapasztalatok

ipari műanyag tartály keresés googleA műanyag ipari tartályokkal foglalkozó weboldal optimalizálásakor a honlapelemzést a találati lista vizsgálata követi. A Google első helyére kerülni hosszú és bonyolult munkafolyamat eredményeként lehetséges, melyhez a SEO szakembernek ismernie kell a konkurenciát és át kell tekintenie a keresőrendszer eredménylistáját.

Képekkel az első helyre

Az „ipari tartály” kulcsszóra rákeresve felfigyelhetünk arra, hogy a találati lista elején képtalálatok kaptak helyet. Mivel a weboldal készítésének elsődleges célja az eladások növelése, ezért értelemszerűen előnyös lehet egy-egy termék képével szerepelni a Google találati listájának elején.

A „képek” almenüre kattintva megfigyelhető, hogy az URL találati lista első helye nem garancia arra, hogy a képek között is az első helyre kerüljünk.

Első hely a Google-ben ipari tartályra

Ipari tartályra keresve az első helyen az iparitartaly.hu weboldalt találjuk, de ha megvizsgáljuk a képkeresési részt észrevehetjük, hogy csupán a 9. helyen látható ennek a honlapnak az egyik fényképe. Mivel az oldalon nem találunk videókat, ezért értelemszerűen a Google videókereső részében nem találhatjuk az oldalt és bár van blogoldal integrálva, a Hírek kategóriában sem jelenik meg ez a honlap.

Szólj hozzá!

Címkék: seo ipar honlapoptimalizálás Google google első hely

süti beállítások módosítása